Kadi Neemre • 14 juuli 2016

Börs: aktsite hinnad lõid rekordeid

Foto: EPA

USA börsid sulgusid täna tõusuteel peale seda, kui Inglismaa keskpank teatas rahanduspoliitika lõdvendamisest järgmisel kuul. Samuti algas täistuuridel kasumihooaeg.

Dow Jones tegi ligi 130 punktise tõusu; suurimad edenejad olid Goldman Sachs, IBM ning Boeing. S&P 500 kasvas ligi 0,5% ning tegi sellega päevasisese kauplemise rekordi; indeksi suurim edeneja oli finantssektor. Nasdaq kasvas ligi 0,5%, millele aitas kaasa Apple’i aktsiate 1,9% kasv.

Suurbritannia keskpank jättis intressimäärad muutmata; turud prognoosisid, et intressimäärasid kärbitakse 25 baaspunkti võrra 0,25%-le; tegemist oleks olnud keskpanga esimese intressimäärade muutmisega alates 2009. aastast. “Kahtlemata usun ma, et Bank of England tegi õigesti, jättes intressimäärad muutmata. Kui nad peavad rahanduspoliitikat lõdvemaks laskma, siis võivad nad seda teha,” sõnas BMO Private Banki investeerimisjuht Jack Ablin.

“Ma usun, et nad püüavad turgusid rahulikuna hoida,” kommenteeris First Standard Financiali turuökonomist Peter Cardillo Inglismaa keskpanga otsust.

USA kasumihooaeg aga algas täistuuridel; JPMorgan Chase ületas kasumiprognoosid ning BlackRocki tulemused ühtisid analüütikute ootustega. JPMorgani aktsiad tegid täna pärastlõunase kauplemise käigus ligi 2 % tõusu; BlackRocki aktsiad aga kukkusid 0,2%. Citigroup, Wells Fargo ning U.S. Bancorp avaldavad oma tulemused homme enne börsi avanemist.

Atlanta Fedi president Dennis Lockhart sõnas, et Brexit ja üldine ebakindlus sunnivad Föderaalreservi olema intressimäärade tõstmisega kannatlik.

Nafta hinnad tõusid täna 2,08% ning barreli hinnaks kujunes 45,68 dollarile barreli eest.

Augusti kullafutuurid kukkusid 11,40 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1332,20 dollarit.

Dow Jones kasvas 0,77% ning sulgus 18514,08 punktil. S&P 500 sulgus 0,53% tõusuga 2163,75 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,57% kasvuga 5034,06 punktil.

Hetkel kuum