Mait Kraun • 4. august 2016 kell 20:06

Börs: investorid ootavad tööturu raportit

Kauplejad New Yorgi börsil  Foto: EPA

USA aktsiaturud tegid väikse tõusu, sest kauplemismahud olid väiksed ning investorid ootavad tööturu raportit. Võlakirjade hinnad tõusid ja nael odavnes, vahendab Bloomberg.

Inglise Keskpank otsustas baasintressimäära alandada ning alustada uuesti ka rahatrükiga, mis pani arenenud riikide võlakirjade hinnad tõusma. Nael tegi kolme nädala suurima languse. Standard & Poor’s 500 indeks on rekordist 1 protsendi kaugusel.

Kauplemismahud olid aga väiksed, sest investorid ootavad USA homset töötururaportit.

„Homne tööturu number on turgude jaoks katalüsaator. See määrab ära selle, kuhu turud järgmise paari nädala jooksul liiguvad,“ ütles investeerimisfirma Private Client Reserve’i investeeringute juht Jim Davis. „Meil on vaja rohkem majanduskasvu, et teisel poolaastal kasumid kasvama hakkaks.“

S&P 500 indeks tõusis vähem kui ühe punkti 2164,32 punktini. Tõusu juhtisid energiasektori aktsiad, sest nafta kallines. Head kvartalitulemused aitasid pangandussektoril tõusta. Indeksil on viimastel nädalatel rekordist vähe puudu jäänud. S&P 500 ettevõtete ettevaatav hinna ja kasumi suhe on 18,4, mis on lähedal kümnendi kõrgeimale tasemele.

WTI toornafta kallines täna 2,4 protsenti ning Brent lisas 2,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 41,81 ja 44,16 dollarit. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti 1367 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum