• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: investorid ootavad tööturu raportit

  Kauplejad New Yorgi börsilFoto: EPA

  USA aktsiaturud tegid väikse tõusu, sest kauplemismahud olid väiksed ning investorid ootavad tööturu raportit. Võlakirjade hinnad tõusid ja nael odavnes, vahendab Bloomberg.

  Inglise Keskpank otsustas baasintressimäära alandada ning alustada uuesti ka rahatrükiga, mis pani arenenud riikide võlakirjade hinnad tõusma. Nael tegi kolme nädala suurima languse. Standard & Poor’s 500 indeks on rekordist 1 protsendi kaugusel.
  Kauplemismahud olid aga väiksed, sest investorid ootavad USA homset töötururaportit.
  „Homne tööturu number on turgude jaoks katalüsaator. See määrab ära selle, kuhu turud järgmise paari nädala jooksul liiguvad,“ ütles investeerimisfirma Private Client Reserve’i investeeringute juht Jim Davis. „Meil on vaja rohkem majanduskasvu, et teisel poolaastal kasumid kasvama hakkaks.“
  S&P 500 indeks tõusis vähem kui ühe punkti 2164,32 punktini. Tõusu juhtisid energiasektori aktsiad, sest nafta kallines. Head kvartalitulemused aitasid pangandussektoril tõusta. Indeksil on viimastel nädalatel rekordist vähe puudu jäänud. S&P 500 ettevõtete ettevaatav hinna ja kasumi suhe on 18,4, mis on lähedal kümnendi kõrgeimale tasemele.
  WTI toornafta kallines täna 2,4 protsenti ning Brent lisas 2,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 41,81 ja 44,16 dollarit. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti 1367 dollarini untsist.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".