• Jaga lugu:

  Börs: maailma aktsiad aasta kõrgeimal tasemel

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  Nafta hind tõusis ja arenevate turgude aktsiad kallinesid, sest investorid loodavad, et USA majandus tugevneb edasi ja keskpankade poliitikad on efektiivsed. USA aktsiaturud langesid.

  Toorainete hinnad kallinesid ja globaalsed aktsiaturud tõusid viimase aasta kõrgeima tasemeni. Peamiselt on turgudel aidanud tõusta USA oodatust paremad tööturu andmed. Lisaks sellele lõdvendas Inglise Keskpank eelmisel nädalal oma rahapoliitikat.
  Nafta hind hakkas tõusma, sest OPECi president prognoosis, et praegune langus kujuneb lühiajaliseks. S&P 500 indeks taandus rekordtasemelt.
  Investorid otsivad kõrgema tootlusega varasid, sest USA majandusandmete paranemine on muutnud turud riskialtimaks. Ootused Föderaalreservi intressimäärade tõstmise osas on kasvanud, aga jätkuvalt arvatakse, et keskpank ei kiirusta.
  Põhjus riskantsemate varade ostmiseks
  „Pärast reedel tulnud tugevaid numbreid on investoritele antud põhjus riskantsemate varade ostmiseks,“ ütles investeerimisfirma Ball & Associatesi investeeringute juht Bill Schultz. „Teiste keskpankade (peale Föderaalreservi) lõtv rahapoliitika surub samuti raha riskantsematesse varadesse.“
  MSCI maailma aktsiate indeks tõusis kolmandat päeva järjest ja jõudis rekordini. S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti, sest tervishoiufirmad odavnesid.
  WTI toornafta hind kallines 2,6 protsenti ja Brent lisas 2,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 42,90 ja 45,20 dollarit. Kulla hind langes 0,3 protsenti 1340 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eluasemelaenuturg sai juunis veidi jahutust Kodulaenu intress on langenud
Juunis jätkus suur huvi eluasemelaenude vastu, samas väljastati vähem laene kui rekordilistel kuudel märtsist maini, teatas Eesti Pank.
Juunis jätkus suur huvi eluasemelaenude vastu, samas väljastati vähem laene kui rekordilistel kuudel märtsist maini, teatas Eesti Pank.