Tallinkiga reisijate arv kasvas, kasum kahanes

11. august 2016, 10:28
Tallinki laev
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160811/BORS/160819949/AR/0/AR-160819949.jpg

Tallink suurendas teises kvartalis küll reisijate arvu, ent vähendas müügitulu ning kasumit.

Tallink Grupp ja tema tütarettevõtted vedasid 2016. majandusaasta teises kvartalis kokku 2,4 miljonit reisijat, mida on 2,8% rohkem kui eelmise aasta teises kvartalis. Veetud kaubaveoühikute arv kasvas 7,3% võrra ning veetud sõiduautode arv kasvas 3,8%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, seisab börsiteates.

Kontserni auditeerimata konsolideeritud müügitulu oli teises kvartalis 245,2 miljonit eurot, mida on 3,4% vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kontserni teise kvartali auditeerimata kulumieelne ärikasum ehk EBITDA oli 36,2 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil 55,2 miljonit eurot ja auditeerimata puhaskasum oli 9,8 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil 28,5 miljonit eurot.

Kontserni põhitegevuse käive kasvas teises kvartalis tänu suuremale pardamüügile, pardamüügi kasvu toetas suurem reisijate arv laevafirma opereeritavatel laevadel. Teise kvartali kogu müügitulu ja ärikasum olid samas madalamad võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kogutulemust mõjutasid oluliselt madalamad prahtimise tulud seoses laevade Regina Baltica ja Silja Festival müügiga ning Silja Europa prahilepingu lõppemisega. Käesoleva majandusaasta tulemusele avaldab mõju ka reisilaeva Superstar müügi-tagasiprahtimise tehing. Nende äritegevuses toimunud muutuste tulemusel on teises kvartalis madalamad amortisatsiooni- ning intressikulud kuid kõrgemad tegevuskulud.

Kontserni 2016. majandusaasta teise kvartali brutokasum vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22,6% võrra ja oli 48,3 miljonit eurot, kulumieelne ärikasum vähenes 19 miljoni euro võrra ja oli 36,2 miljonit eurot. Teise kvartali kasumlikkust mõjutasid tulude struktuuri muutusest tulenev käibe langus, väiksem kütusekulu, kuid samas suuremad müügi- ja turunduskulud, kiirlaeva Superstar prahtimise kulu ja suuremad laevade opereerimise kulud.

Kontserni netovõlg vähenes teises kvartalis 6,2 miljoni euro võrra ja oli kokku 466,2 miljonit eurot, netovõla ja EBITDA suhe oli teise kvartali lõpu seisuga 2,9.

Kontserni auditeerimata puhaskasum oli 2016. majandusaasta teises kvartalis 9,8 miljonit eurot ehk 0,015 eurot aktsia kohta, eelmise aasta sama perioodi puhaskasum oli 28,5 miljonit eurot ehk 0,043 eurot aktsia kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2016, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing