• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Föderaalreserv pani Aasia turud tõusma

  Börsimaaklerid rõõmustavad aktsiate tõusu üle.Foto: epa

  Aasia aktsiaturud hakkasid nädala esimesel kauplemispäeval tõusma, sest oodatust kehvemad USA tööturuandmed vähendasid spekulatsioone, et Föderaalreserv võiks oodatust varem intresse tõsta, vahendab MarketWatch.

  Nikkei Stock Average indeks kallines täna 0,7 protsenti ning Hongkongi Hang Seng indeks lisas 1,6 protsenti. Austraalia S&P/ASX 200 tõusis 1,1 protsenti ja Lõuna-Korea Kospi lisas protsendi.
  Reedel selgus, et USAs loodi augustis 151 000 uut töökohta. Tõenäoliselt ei ole see number piisav, et Föderaalreserv otsustaks septembris intressimäärasid tõsta, ütlevad analüütikud.
  USA kõrgemad intressimäärad suurendavad võimalust, et välisinvestorid tahavad oma raha arenevatelt turgudelt minema viia.
  Sellegipoolest võib Föderaalreserv sel aastal intresse tõsta, sest aktsiaturud on Brexitist taastunud ja finantsturud stabiliseerunud.
  „Föderaalreserv tahab tõenäoliselt tõsta intresse ajal, mil Euroopas on rahulik ning globaalsed turud on stabiilsed,“ ütles investeerimisfirma Daiwa Securitiesi strateeg Hideyuki Ishiguro. Ta lisas, et igasugune majandusaktiivsuse vähenemine takistab Föderaalreservi ka detsembris (sellel aastal toimub Fedi kohtumine septembris ja detsembris).
  Aasias läks hästi kaevandusaktsiatel – näiteks BHP Billiton kallines Austraalias 2,5 protsenti ja Rio Tinto lisas 1,5 protsenti. Kõige enam langes Lõuna-Korea ettevõtte Hanjin Shippingu aktsia – kokku 12,9 protsenti. Nimelt teatas firma eelmisel nädalal, et pankrot on lähedal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.