Mait Kraun • 5. september 2016 kell 12:46

September on kullainvestoreid rõõmustanud

Keerulisel ajal on kuld turvaline investeering  Foto: EPA

September on olnud kulla jaoks ajalooliselt parim kuu, kirjutab MarketWatch.

See on kullainvestorite jaoks lootustandev uudis. Juuli alguses jõudis kollase metalli untsihind 1374 dollarini, pärast seda on hind aga kaks kuud taandunud. Praegu kaupleb kuld 1326 dollari juures.

Alates 70ndate algusest, mil dollar kullast lahti seoti, on metall pakkunud septembris keskmiselt 2,2protsendilist tootlust. Teiste kuude kombineeritud tootlus on aga vaid 0,6 protsenti, mis on septembri keskmisest vähem kui veerand (vt allpool olevat graafikut).

Kulla hooajaline tendents on aktsiaturust vägagi erinev – september on aktsiate jaoks halvim kalendrikuu. Muidugi ei ole konkreetset põhjust, miks september peaks kulla jaoks olema parem ja aktsiate jaoks halvem kuu. Seega ei ole selline muster piisav põhjus arvamaks, et kuld võiks ka sellel septembril tõusta.

Esmakordselt kuue kuu jooksul on langusele panustavate positsioonide maht tõusule panustavatest suurem, mis tähendab, et investorid panustavad kulla hinna langusele. Vastupidise loogika järgi on see positiivne areng.

 

 

Kulla tootlus kalendrikuude lõikes  Foto: HulbertRatings.com
Hetkel kuum