• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  September on kullainvestoreid rõõmustanud

  Keerulisel ajal on kuld turvaline investeeringFoto: EPA

  September on olnud kulla jaoks ajalooliselt parim kuu, kirjutab MarketWatch.

  See on kullainvestorite jaoks lootustandev uudis. Juuli alguses jõudis kollase metalli untsihind 1374 dollarini, pärast seda on hind aga kaks kuud taandunud. Praegu kaupleb kuld 1326 dollari juures.
  Alates 70ndate algusest, mil dollar kullast lahti seoti, on metall pakkunud septembris keskmiselt 2,2protsendilist tootlust. Teiste kuude kombineeritud tootlus on aga vaid 0,6 protsenti, mis on septembri keskmisest vähem kui veerand (vt allpool olevat graafikut).
  Kulla hooajaline tendents on aktsiaturust vägagi erinev – september on aktsiate jaoks halvim kalendrikuu. Muidugi ei ole konkreetset põhjust, miks september peaks kulla jaoks olema parem ja aktsiate jaoks halvem kuu. Seega ei ole selline muster piisav põhjus arvamaks, et kuld võiks ka sellel septembril tõusta.
  Esmakordselt kuue kuu jooksul on langusele panustavate positsioonide maht tõusule panustavatest suurem, mis tähendab, et investorid panustavad kulla hinna langusele. Vastupidise loogika järgi on see positiivne areng.
   
   
  Kulla tootlus kalendrikuude lõikesFoto: HulbertRatings.com
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.