• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kivisöe hind tõusis tuhast

  KivisüsiFoto: EPA

  Kuuldused kivisöe hinna tõusust ning tooraine naasmisest edukamate sekka pole kindlasti liialdatud.

  Hiina on hakanud kivisütt võrreldes varasemaga oluliselt rohkem importima, et kompenseerida oma kivisöetoodangu vähenemist. See on kivisöe hinna Euroopas tõstnud viimase 18 kuu kõrgeimale tasemele, Austraalias näitab hind aga esimest korda alates 2010. aastast tõusutrendi. 
  Aasta alguses kukkus kivisöe hind viimaste aastakümnete põhja, kuna kivisöe nõudlus langes seetõttu, et see saastab palju keskkonda ning globaalne suunitlus on pigem säästvamate lahenduste poole. Teine põhjus, mida märkis Energiaagentuur, on see, et Hiinas on kivisöe kuldne ajastu lõpule jõudmas.
  “Kivisüsi on libedal teel olnud viimased neli aastat ning on nüüd naasmas,” lausus Arctic Securitiese analüütik Erik Stavseth.
  Sel aastal “esineb” toorainetest kõige paremini tsink, mille hind on tõusnud 43% võrra. Tsingile ei jää paljuga alla kivisüsi, mille hind on Euroopas tõusnud 33% ning Austraalias 40%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.