Mait Kraun • 7. oktoober 2016 kell 17:44

USAs loodi 156 000 uut töökohta

Uusi töökohti loodi USAs 156 000.  Foto: EPA

USA majanduses loodi septembris 156 000 uut töökohta, vahendab MarketWatch.

Tõsi, analüütikute ootustele (172 000 töökohta) jäi see alla, aga sellegi poolest on tegemist tugeva numbriga.

See on korralik kasv ja tõenäoliselt kannustab see Föderaalreservi sellel aastal intressimäärasid tõstma.

Tõsi, töökohtade juurdeloomine on eelmise aastaga võrreldes aeglustunud ning mitmed sektorid – näiteks energia- ja tööstussektor – on vähendanud uute inimeste palkamist. Suurem osa majandusest on aga uusi töölisi juurde võtnud. Septembris juhtisid palkamist kõrgtehnoloogiliste seadmete tootjad, tervishoiufirmad ja restoranid.

„Tööturg on jätkuvalt majanduses üks eredamaid kohti, arvestades seda, et majanduskasv on üleüldiselt tagasihoidlik,“ ütles investeerimisfirma Plante Moran Financial Advisorsi investeeringute juht Jim Baird.

Töötuse määr kasvas 0,1 protsendi võrra 5 protsendini. Viimati kasvas töötus aprillis, teatas valitsus reedel.

Viimase aasta jooksul on tööturule tulnud 3 miljonit inimest. See on selge märk sellest, et uusi töökohti luuakse juurde ning uute inimeste palkamine on stabiilselt kõrge. See on pannud omakorda rohkemaid ameeriklasi tööd otsima, sest usutakse, et seda on võimalik ka leida.

Hetkel kuum