• Jaga lugu:

  Strateegid: USA vajab hädasti fiskaalstiimuleid

  USA vajab hädasti fiskaalstiimuleidFoto: EPA

  Valimiste eelõhtul ning üha karmistuvate finantstingimuste valguses vajab USA kahe strateegi sõnul meeleheitlikult fiskaalstiimuleid.

  “Peame vaatama, mis uue administratsiooni ja Kongressi juhtimise all esimesel sajal päeval juhub,” märkis Deutsche Banki USA analüütik David Bianco. “See majandus vajab fiskaalstiimuleid, kuid me ei pruugi seda saada.”
  Bianco märkis, et kuigi ta tunneb muret selle pärast, mis riske võivad eelseisvad valimised turgude jaoks peita, soovitab ta hoolimata tulemustest mõningaid investeeringuid.
  “Soovitan investoritel jääda turu atraktiivse osa juurde,” ütles ta, viidates sellega, et tervishoiu- ja tehnoloogiasektor on üsna mõistliku väärtusega, ning stabiilne müük ja kasumite kasv muudab need kindlaks valikuks.
  UBS Wealth Management Americas investeerimisstrateeg Mike Ryan märkis, et isegi peale valimisi on keeruline öelda, kas uue administratsiooni all viiakse ellu märkimisväärsed muutused või mitte.
  “Meie rahanduspoliitika on n-ö köie lõppu jõudmas. Peamine probleem seisneb selles, kas rakendatakse fiskaalstiimuleid ning kas see jõuab ka õigete sihtmärkide, näiteks infrastruktuurini?” lisas Ryan.
  Strateegid keskendusid Föderaalreservi võimalikule intressimäärade tõstmisele; investorid prognoosivad, et intressimäärasid tõstetakse taas detsembris. Bianco usub, et järgmine kord tõstetakse intressimäärasid alles 2017. aasta teises pooles.
  Ryan märkis, et Fedi intressimäärade tõstmise hoiak on ettevaatlik ja pragmaatiline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.