Kadi Neemre • 13. oktoober 2016 kell 16:25

Strateegid: USA vajab hädasti fiskaalstiimuleid

USA vajab hädasti fiskaalstiimuleid  Foto: EPA

Valimiste eelõhtul ning üha karmistuvate finantstingimuste valguses vajab USA kahe strateegi sõnul meeleheitlikult fiskaalstiimuleid.

“Peame vaatama, mis uue administratsiooni ja Kongressi juhtimise all esimesel sajal päeval juhub,” märkis Deutsche Banki USA analüütik David Bianco. “See majandus vajab fiskaalstiimuleid, kuid me ei pruugi seda saada.”

Bianco märkis, et kuigi ta tunneb muret selle pärast, mis riske võivad eelseisvad valimised turgude jaoks peita, soovitab ta hoolimata tulemustest mõningaid investeeringuid.

“Soovitan investoritel jääda turu atraktiivse osa juurde,” ütles ta, viidates sellega, et tervishoiu- ja tehnoloogiasektor on üsna mõistliku väärtusega, ning stabiilne müük ja kasumite kasv muudab need kindlaks valikuks.

UBS Wealth Management Americas investeerimisstrateeg Mike Ryan märkis, et isegi peale valimisi on keeruline öelda, kas uue administratsiooni all viiakse ellu märkimisväärsed muutused või mitte.

“Meie rahanduspoliitika on n-ö köie lõppu jõudmas. Peamine probleem seisneb selles, kas rakendatakse fiskaalstiimuleid ning kas see jõuab ka õigete sihtmärkide, näiteks infrastruktuurini?” lisas Ryan.

Strateegid keskendusid Föderaalreservi võimalikule intressimäärade tõstmisele; investorid prognoosivad, et intressimäärasid tõstetakse taas detsembris. Bianco usub, et järgmine kord tõstetakse intressimäärasid alles 2017. aasta teises pooles.

Ryan märkis, et Fedi intressimäärade tõstmise hoiak on ettevaatlik ja pragmaatiline.

Hetkel kuum