Mait Kraun • 14. oktoober 2016
Jaga lugu:

Börs: dollar jõudis seitsme kuu tippu

New Yorgi börs  Foto: EPA

Dollari kurss tõusis seitsme kuu kõrgeima tasemeni ning võlakirjade hinnad langesid, sest USA jaemüüginumbrid suurendasid tõenäosust, et Föderaalreserv sellel aastal intresse tõstab, vahendab Bloomberg.

Dollar kallines kõigi suuremate valuutade suhtes ning USA riigivõlakirjade tootlused tõusid nelja kuu kõrgeima tasemeni. Föderaalreservi juht Janet Yellen ütles täna, et madalate intresside liiga pikaajaline hoidmine võib olla kahjulik. USA aktsiaturud hakkasid päeva alguses tõusma, aga õhtul vedas turgu alla energiafirmade odavnemine, mis oli omakorda tingitud nafta hinnalangusest. Pankade aktsiad tõusid, sest JPMorgani ja Citigroupi tulemused ületasid ootusi.

Täna ilmusid ka USA septembrikuu jaemüügi numbrid, mis olid viimase kolme kuu parimad. Hulgimüügi hinnad tõusid oodatust rohkem. Bostoni Föderaalreservi juht Eric Rosengren ütles, et keskpank võib olla sunnitud tõstma intressimäärasid turgude ootustest kiiremini.

„USA numbrid on Föderaalreservi jaoks väga tähtsad. Andmed on olnud täpselt sellised, mis toetavad intressimäärade tõstmist,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co aktsiastrateeg Matt Maley.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis vähem kui 0,1 protsenti 2132 punktini. Päeva alguses oli turg vahepeal ka 0,8protsendilises plussis. Volatiilsusindeks langes esmakordselt nelja päeva jooksul.

WTI toornafta odavnes 0,2 protsenti ja Brent kaotas 0,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 50,32 ja 52 dollarit. Kulla hind odavnes 0,5 protsenti ja unts maksab 1251 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum