• Jaga lugu:

  Pepsi vähendab jookide suhkrusisaldust

  PepsiFoto: epa

  Pepsi otsustas oma jookide suhkrusisaldust tõsiselt vähendama hakata, kirjutab CNN Money.

  Globaalne toidugigant teatas esmaspäeval, et 2025. aastaks sisaldab kaks kolmandikku jookidest 100 või vähem kaloreid. Praegu moodustavad sellised joogid tootevalikust vaid 40 protsenti. Eesmärk saavutatakse suhkrukoguseid vähendades.
  PepsiCo, millele kuulub ka Gatorade’i ja Tropicana bränd, teatas, et otsus on tingitud tarbijaeelistuste muutustest ning Maailma Terviseorganisatsiooni uutest juhistest.
  Paljud kliendid on vähendanud suhkru- ja kaloririkaste karastusjookide tarbimist. Seetõttu on kliendid hakanud vähem tarbima nii Pepsi kui Coca-Cola jooke. Samal ajal välditakse ka madala kalorsusega dieet-karastusjooke, sest sinna on sisse pandud erinevaid kemikaale.
  Nii Pepsi kui ka Coca-Cola on püüdnud tarbimiseelistustega kaasas käia. Pepsi teatas eelmisel aastal, et oma jookides aspartaami (magusaine) enam ei kasutata. Teadusuuringutes on leitud, et tehislikud magusained võivad põhjustada ülekaalulisust ja diabeeti.
  Septembris otsustas PepsiCo aspartaami uuesti oma toodetesse lisada. Ettevõte teatas, et tarbijad tahavad rohkem valikuid. Rohkem kui pool PepsiCo 63miljardi dollari suurusest käibest (2015) tuli jookide müügist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.