Hiinas ei pruugigi olla kinnisvaramulli

18. oktoober 2016, 10:00
Hiina kinnisvaraturul on suur nõudlus ja vähene pakkumine
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161018/BORS/161019716/AR/0/AR-161019716.jpg

Macquarie Securitiesi Hiina majanduse ekspert Larry Hu tuli välja ideega, et Hiinas tegelikult polegi kinnisvaramulli, vaid on hoopis suur nõudlus ning vähene pakkumine, mis tõstabki majade-korterite hinda.

Ametlike andmete kohaselt tõusid kinnisvarahinnad augustis viimase kuue aasta kiireimas tempos. Hinnatõusu on eeskätt näha suurtes linnades, näiteks Shenzhenis on kodude hinnad tõusnud viimase aasta jooksul 60% võrra, vahendab Bloomberg.

Hu selgitas, et näiteks Shanghais, kuhu tuleb inimesi aina juurde, ent samas uute elamispindade arvu kasv on väike, on üpris loogiline, et hinnad on laes. “See pole kinnisvaramull, see on vähene pakkumine,” põhjendas Hu.

Hiina kinnisvaraturg on viimastel aastatel üpris polariseerunud. Suurlinnades ning regionaalsetes keskustes on hinnad olulisel määral tõusnud, samas kogu riigi kinnisvaraturgu analüüsides on näha, et hinnad tegelikult langevad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. October 2016, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing