• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mark Fisher: ostke naftat ja gaasi

  NaftaväliFoto: EPA

  Tuntud energiainvestor Mark Fisher ei hoia sõnu tagasi, kui asi puudutab tootnafta ja maagaasi ostmist – täna andis ta soovituse tooraineid igal võimalusel osta.

  Toornafta futuurid on peale selle aasta alguse madalseisu, mil naftabarrel maksis 20 dollari ringis, teinud ligi 90% ralli, jäädes siiski alla 2014. aasta kõrgeimale taselemele, mil barrel maksis 100 dollarit. Nafta hindu on viimasel ajal toetanud OPECi ettevalmistused vähendamaks koordineeritult esimest korda viimase kaheksa aasta jooksul tootmismahte eesmärgiga tõsta nafta hindu. Sellel nädalal tõusis USA toornafta hind viimase 15-kuu kõrgeimale tasemele, makstes ligi 52 dollarit barreli eest.
  Hoolimata arvamustest, et OPECi kokkulepet on raske saavutada, usub Fisher enda sõnul, et nafta hind jätkab järgmise 12-18 kuu jooksul kõrgemale rühkimist. “Minu arvates liiguvad turud sinnapoole, et nafta hinnad jäävad keskmiselt 55-65 dollari piirile barreli ees,” sõnas ta.
  USA dollari ja toornafta samaaegne ralli viitab sellele, et toorainete hinnad on tõusuteel. Tugevam dollar muudabb toornafta ja teised dollarites nomineeritud toorained teiste valuutade kasutajatele kallimaks.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.