Kadi Neemre • 21. oktoober 2016 kell 19:03

Mark Fisher: ostke naftat ja gaasi

Naftaväli  Foto: EPA

Tuntud energiainvestor Mark Fisher ei hoia sõnu tagasi, kui asi puudutab tootnafta ja maagaasi ostmist – täna andis ta soovituse tooraineid igal võimalusel osta.

Toornafta futuurid on peale selle aasta alguse madalseisu, mil naftabarrel maksis 20 dollari ringis, teinud ligi 90% ralli, jäädes siiski alla 2014. aasta kõrgeimale taselemele, mil barrel maksis 100 dollarit. Nafta hindu on viimasel ajal toetanud OPECi ettevalmistused vähendamaks koordineeritult esimest korda viimase kaheksa aasta jooksul tootmismahte eesmärgiga tõsta nafta hindu. Sellel nädalal tõusis USA toornafta hind viimase 15-kuu kõrgeimale tasemele, makstes ligi 52 dollarit barreli eest.

Hoolimata arvamustest, et OPECi kokkulepet on raske saavutada, usub Fisher enda sõnul, et nafta hind jätkab järgmise 12-18 kuu jooksul kõrgemale rühkimist. “Minu arvates liiguvad turud sinnapoole, et nafta hinnad jäävad keskmiselt 55-65 dollari piirile barreli ees,” sõnas ta.

USA dollari ja toornafta samaaegne ralli viitab sellele, et toorainete hinnad on tõusuteel. Tugevam dollar muudabb toornafta ja teised dollarites nomineeritud toorained teiste valuutade kasutajatele kallimaks.

 

Hetkel kuum