Sirje Rank • 26. oktoober 2016
Jaga lugu:

Ericsson saab lõpuks uue juhi

Börje Ekholm  Foto: EPA

Täna selgus, kes täidab juulist saadik tühja olnud telekommunikatsioonifirma Ericssoni tegevjuhi tooli.

Firma teatas, et uueks presidendiks ja tegevjuhiks saab Börje Ekholm, kes aastatel 2005-2015 oli Ericssoni ühe suuromaniku, Rootsi Wallenbergide tööstusperekonna valdusfirma Investor AB, tegevjuht.

„Mul on Börje Ekholmi nimetamise üle väga hea meel. Tal on tõeline arusaamine sellest tehnilisest ja ärilisest konvergentsist, mis praegu telekomi, IT ja meedia vahel toimumas on. Olles olnud Ericssoni nõukogu liige enam kui kümnendi jooksul, on Börje Ekholmil hea ülevaade Ericssoni ees seisvatest väljakutsetest ja võimalustest,“ kommenteeris Ericssoni kontserni uue juhi valikut nõukogu esimees Leif Johansson.

Uue juhi valik viis viimastel nädalatel järsult kukkunud Ericssoni aktsia täna börsil tõusule. B aktsia kerkis üle 3% ja A aktsia üle 4%. 

Kui Börje Ekholm läinud aastal Wallenbergide valdusfirma Investor AB juhi kohalt lahkus, kolis ta tagasi USAsse. Ekholmil on USA kodakondsus ning ta on aastaid töötanud New Yorgis n.ö Wallenbergide sfääris. Uude ametisse asudes ei kavatse ta uuesti Rootsi kolida, kirjutas majandusleht Dagens Industri. 

„Me oleme sellega leppinud, et Börje elab edasi USAs,“ ütles Ericssoni nõukogu esimees Leif Johansson täna oma vana sõpra uues ametis esitledes.

Leif Johanssoni sõnul oli Ekholmi nimi võimalike kandidaatide seas esikohal ja ta oli ainuke, kellele konkreetne pakkumine tehti. Olulist rolli  mängis siin ka Ekholmi inseneritaust. Põhjus, miks juhivahetus siiski nii kaua aega võttis, olevat olnud selles, et nõukogu liikmed esmalt kontsernile uut juhti endi hulgast ei otsinud. Ekholmi pakkus välja hoopis appi palgatud personaliotsingu firma.

Ekholm asub ametisse tuleva aasta 16. jaanuarist. Seni täidab kontserni juhi kohuseid finantsjuht Jan Frykhammar.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum