• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiad odavnesid kolmandat päeva järjest

  New Yorgi börs.Foto: EPA

  Võlakirjade hinnalangus süvenes, sest spekuleeritakse, et keskpankade lõdval rahapoliitikal ei ole enam efekti. Aktsiaturud odavnesid kolmandat päeva järjest ning nafta kallines koos dollariga, vahendab Bloomberg.

  Võlakirjaturu hinnalangust juhtisid Suubritannia riigivõlakirjad, sest saareriigi majandus kasvas kolmandas kvartalis prognoositust tunduvalt enam. Nüüd arvatakse, et Inglise Keskpank ei vähenda intressimäärasid kuni 2017. aasta lõpuni. USA riigivõlakirjade tootlus tõusis kõrgeima tasemeni alates maist ning dollar tugevnes, sest tõenäosus, et Föderaalreserv detsembris intresse tõstab, kasvab. Aktsiaturud langesid kolmandat päeva järjest ja nafta kallines.
  „See on kombinatsioon paremast majanduskasvust ja muutuvatest rahapoliitika ootustest,“ ütles Deutsche Banki Private Wealth Managementi võlakirjakauplemise juht Gary Pollack.
  Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,3 protsenti 2133 punktini – tegemist on kolmanda järjestikuse languspäevaga. Pärast kvartalitulemuste teatamist odavnesid United Parcel Service’i ja Simon Property Groupi aktsiad. Kommunaalfirmade aktsiad langesid, sest nõudlus turvalisemate dividendiaktsiate vastu vähenes.
  Nafta hind taastus kolme nädala madalaimalt tasemelt, sest ilmus raport, millest selgus, et OPECi riigid on altid koostööd tegema. WTI toornafta kallines 1,1 protsenti ja jõudis 49,72 dollarini barrelist. Brent kallines 0,7 protsenti 50,33 dollarini barrelist. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti 1269 dollarini untsist.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.