Mait Kraun • 27. oktoober 2016 kell 20:50

Börs: aktsiad odavnesid kolmandat päeva järjest

New Yorgi börs.  Foto: EPA

Võlakirjade hinnalangus süvenes, sest spekuleeritakse, et keskpankade lõdval rahapoliitikal ei ole enam efekti. Aktsiaturud odavnesid kolmandat päeva järjest ning nafta kallines koos dollariga, vahendab Bloomberg.

Võlakirjaturu hinnalangust juhtisid Suubritannia riigivõlakirjad, sest saareriigi majandus kasvas kolmandas kvartalis prognoositust tunduvalt enam. Nüüd arvatakse, et Inglise Keskpank ei vähenda intressimäärasid kuni 2017. aasta lõpuni. USA riigivõlakirjade tootlus tõusis kõrgeima tasemeni alates maist ning dollar tugevnes, sest tõenäosus, et Föderaalreserv detsembris intresse tõstab, kasvab. Aktsiaturud langesid kolmandat päeva järjest ja nafta kallines.

„See on kombinatsioon paremast majanduskasvust ja muutuvatest rahapoliitika ootustest,“ ütles Deutsche Banki Private Wealth Managementi võlakirjakauplemise juht Gary Pollack.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,3 protsenti 2133 punktini – tegemist on kolmanda järjestikuse languspäevaga. Pärast kvartalitulemuste teatamist odavnesid United Parcel Service’i ja Simon Property Groupi aktsiad. Kommunaalfirmade aktsiad langesid, sest nõudlus turvalisemate dividendiaktsiate vastu vähenes.

Nafta hind taastus kolme nädala madalaimalt tasemelt, sest ilmus raport, millest selgus, et OPECi riigid on altid koostööd tegema. WTI toornafta kallines 1,1 protsenti ja jõudis 49,72 dollarini barrelist. Brent kallines 0,7 protsenti 50,33 dollarini barrelist. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti 1269 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum