Mait Kraun • 9. november 2016 kell 6:45

Jaapani aktsiaturg vabalanguses

Silt Tokyo börsil.  Foto: EPA

Jaapani ja kogu aktsiaturud on täna järsult langenud, sest Donald Trump kuulutas end USA presidendivalimiste võitjaks, vahendab MarketWatch.

Nikkei Stock Average on täna langenud 5,4 protsenti ning Austraalia S&P/ASX 200 indeks on kaotanud 1,9 protsenti. Lõuna-Korea Kospi odavnes 2,3 protsenti ning Shanghai Composite'i indeks kukkus 0,6 protsenti. Hang Sengi indeks langes 2,4 protsenti.

Trump on võitnud mitmes tähtsas osariigis – näiteks Floridas, Ohios ja Põhja-Carolinas. MarketWatchi andmetel on Trumpil praegu 266 valijamehe häält, Clintonil aga vaid 218 häält. Selleks, et presidendiks saada, on vaja 270 häält.

Kõige enam odavnesid pankade ja suurte eksportijate aktsiad. Jaapani pangad Sumitomo Mitsui Financial ja Mitsubishi UFJ Financiali aktsiad langesid vastavalt 6,1 ja 5,9 protsenti. Autotootjad Mazda Motor ja Honda Motor kukkusid vastavalt 8,7 ja 7,8 protsenti.

Jeen kallines dollari suhtes 3,7 protsenti ning Šveitsi frank kallines 2,3 protsenti (dollarisse). Kulla hind on tõusnud 3,6 protsenti, 1318 dollarile untsi eest.

Hetkel kuum