Sirje Rank • 9. november 2016 kell 7:21

Rootsi kroon kuue aasta nõrgimal tasemel

Foto: Scanpix/Reuters

Rootsi kroon nõrgenes kuue aasta madalaimale tasemele, kui USA presidendivalimistel hakkas järjest selgemaks muutuma vabariiklaste esinumbri Donald Trumpi võit.

Kroon odavnes kuni 1,7%, kosudes siis pisut ning kaubeldes hommikul Stockholmis 10,04 krooni tasemel euro suhtes. See on nõrgim tase 2010. aasta veebruarist ning ca 7% madalamal tasemest, kuhu kroon kukkus Suurbritannia otsuse järel Euroopa Liidust lahkuda, vahendas agentuur Bloomberg.

„Rootsi majandus sõltub hästi toimivast globaalsest kaubandusest ja investorite riskivalmidusest, Trumpi presidendiks saamine ohustab mõlemat,“ kommenteeris Nordea Marketsi peaanalüütik Stockholmis Martin Enlund.

Norra kroon nõrgenes euro suhtes 1,4%, kaubeldes 9,20 Norra krooni tasemel.

Hetkel kuum