• Jaga lugu:

  Boockvar: Trumpi ootab ees üks suur katsumus

  Donald Trumpi pilt Kiievis poes oleval matrjoškal.Foto: EPA

  Donald Trumpi presidentuur võib USA majandusele hästi mõjuda, aga järgmisel presidendil on üks suur probleem – võlakirjaturu mull, mis on peagi lõhkemas, ütles analüütik Peter Boockvar.

  „Ma olen optimistlik, et majanduses hakatakse regulatsioone vähendama. Madalad maksud mõjuvad majandusele samuti hästi. Probleem on aga selles, et Trump peab silmitsi seisma võlakirjaturu mulliga. See on suurim mull, mis meil kunagi olnud on ja see on lõhkemas,“ ütles Boockvar.
  The Lindsey Groupi analüütik ütles, et tohutu suure mulli lõhkemine võib intressimäärad järsult üles viia.
  „Juulis jõudsid globaalsed intressimäärad rekordmadalale ja me ei pruugi oma eluajal nii madalat taset enam näha,“ ütles Boockvar. „Me peame kõrgemate intresside tagajärgedega tegelema, sest Föderaalreserv ja teised keskpangad on loonud majanduse, mis sõltub madalatest intressidest. Ka varade hinnad sõltuvad suuresti sellest. See olukord lõpeb ja peagi tuleb kohanduma hakata.“
  Kapitali hind hakkab kasvama ning Boockvari sõnul ei pruugi intressimäärade normaliseerumise mõju reaalmajandusse jõuda enne 2, 3 või isegi 4 aastat. Sellegi poolest usub analüütik, et võlakirjaturgude „lõpp on lähedal“.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.