Mait Kraun • 11. november 2016 kell 16:15

Boockvar: Trumpi ootab ees üks suur katsumus

Donald Trumpi pilt Kiievis poes oleval matrjoškal.  Foto: EPA

Donald Trumpi presidentuur võib USA majandusele hästi mõjuda, aga järgmisel presidendil on üks suur probleem – võlakirjaturu mull, mis on peagi lõhkemas, ütles analüütik Peter Boockvar.

„Ma olen optimistlik, et majanduses hakatakse regulatsioone vähendama. Madalad maksud mõjuvad majandusele samuti hästi. Probleem on aga selles, et Trump peab silmitsi seisma võlakirjaturu mulliga. See on suurim mull, mis meil kunagi olnud on ja see on lõhkemas,“ ütles Boockvar.

The Lindsey Groupi analüütik ütles, et tohutu suure mulli lõhkemine võib intressimäärad järsult üles viia.

„Juulis jõudsid globaalsed intressimäärad rekordmadalale ja me ei pruugi oma eluajal nii madalat taset enam näha,“ ütles Boockvar. „Me peame kõrgemate intresside tagajärgedega tegelema, sest Föderaalreserv ja teised keskpangad on loonud majanduse, mis sõltub madalatest intressidest. Ka varade hinnad sõltuvad suuresti sellest. See olukord lõpeb ja peagi tuleb kohanduma hakata.“

Kapitali hind hakkab kasvama ning Boockvari sõnul ei pruugi intressimäärade normaliseerumise mõju reaalmajandusse jõuda enne 2, 3 või isegi 4 aastat. Sellegi poolest usub analüütik, et võlakirjaturgude „lõpp on lähedal“.

 

Hetkel kuum