Mait Kraun • 10. november 2016 kell 23:03

Börs: Dow Jonesi indeks jõudis rekordini

New Yorgi börs  Foto: EPA

Donald Trump polegi aktsiaturgudele nii halvasti mõjunud – Dow Jonesi indeks jõudis rekordtasemeni, sest spekuleeritakse, et Trumpi stimuleerimisplaan aitab majandusel kiiremini tõusma hakata, vahendab Bloomberg.

MSCI maailma aktsiate indeks jõudis novembris plussi ning Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis uue kõigi aegade rekordini. Vase hind tegi viimase kolme aasta suurima kahepäevase tõusu. Dollar tugevnes ning võlakirjade hinna langus jätkus, sest arvatakse, et inflatsioon hakkab tõusma.

Investorid panustavad sellele, et Trump alandab makse, vähendab ettevõtete regulatsioone ja suurendab valitsuse kulutusi, mis peaks majanduse käima lükkama. Trump ütles, et ta tahab ka järsult tõsta infrastruktuurile tehtavaid kulutusi ja see pani vase ja teiste tööstusmetallide hinna tõusma.

„Inimesed püüavad aru saada, millised võiksid riigi uued arengusuunad olla,“ ütles Wells Fargo Funds Managementi aktsiate peastrateeg John Manley. „Ettevõtted tunnevad, et regulatsioone hakkab vähemaks jääma. Inimeste jaoks on see positiivne märk.“

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,2 protsenti, 2167 punktile. Dow Jones tõusis aga lausa 1,2 protsenti ja jõudis uue rekordini – 18 807 punktile.

Nafta hind langes, sest Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) teatas, et hind võib suure pakkumise tõttu uuesti langema hakata. WTI odavnes 1,4 protsenti ja Brent kaotas 1,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 44,66 ja 45,84 dollarit. Kulla hind langes täna tublisti ja untsi hind jõudis 1260 dollarile.

Hetkel kuum