• Jaga lugu:

  Pangandussektori aktsiad õitsevad

  JPMorgan Chase ületas tulemustega analüütikute ootusi.Foto: epa

  Võlakirjade tootluste järsk tõus ja Donald Trumpi lubadused regulatsioone vähendada on pangandussektori aktsiad õitsema pannud, kirjutab CNBC.

  Finantssektori aktsiaid järgib Financial Select Sector SPDR ETF (börsitähis XLF) kallines neljapäeval kõrgeima tasemeni alates 2008. aastast. Pärast Donald Trumpi võitu on börsil kaubeldav fond tõusnud 8 protsenti.
  Mõned eksperdid aga ütlevad, et pankade aktsiatel pole enam väga palju tõusuruumi.
  Pangandussektor on kallinenud ajal, mil USA riigivõlakirjade tootlused on tõusma hakanud. 10-aastaste võlakirjade tootlus on pärast Trumpi valimisvõitu tõusnud 23 protsenti. Kaasa on aidanud ka uskumus, et Trumpi uus administratsioon hakkab pangandussektori regulatsioone lõdvendama.
  „Selline tunne on, et Dodd-Frank ja Volckeri regulatsioonid on juba praegu eemaldatud ja pidu käib nagu 2006. aastal,“ ütles investeerimisfirma Rhino Trading Partnersi peastrateeg Michael Block neljapäeval.
  JPMorgani aktsia, mis moodustab eelpool mainitud ETFis küllatki suure osa, jõudis neljapäeval kõigi aegade rekordini. Goldman Sachsi ja Bank of America aktsiad kallinesid 4 protsenti.
  Trumpi meeskond teatas kolmapäeval, et Dodd-Franki seadus likvideeritakse. Doddi-Franki Wall Streeti reformimise ja tarbijakaitseseadus on USA föderaalseadus, mis võeti vastu finantskriisiga võitlemiseks. Selle eesmärgiks oli finantsturgude ulatuslik reguleerimine ja investorite suurem kaitse.
  Panganduse jaoks oli positiivne märk ka see, et JPMorgani tegevjuhist Jamie Dimonist tahetakse teha USA järgmine rahandusminister.
  Sektor on liiga palju kallinenud
  Investeerimisfirma Harvest Volatility Managementi tegevdirektor Dennis Davitt aga arvab, et praegune hinnatõus ei ole loogiline, sest regulatsioonide vähendamine võtab aega „aastaid“.
  Ostukoht võib tulla hoopis järgmiste nädalate jooksul, ütles investeerimisfirma Miller Tabaki aktsiastrateeg ja tehniline analüütik Matt Maley.
  „Pangad on viimase kolme kuu jooksul uskumatult kiiresti kallinenud ja tõus on liiga pikk olnud,“ ütles Maley. Ta lisas, et praegu ta sektorit ei ostaks, sest võlakirjaturgudel toimuv müügilaine on liiga kaugele läinud ja pikalt see nii kesta ei saa.
  Kui võlakirjade hinnad langevad, siis tootlus tõuseb. Võlakirjade kõrgem tootlus tähendab üldiselt aga seda, et pankade marginaalid paranevad (võetud laenud ja antud laenude intresside vahe suureneb).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.