• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: võlakirjade tootlused tõusevad

  New Yorgi börs.Foto: Bloomberg

  Võlakirjade ja arenevate turgude varade hinnalangus jätkus ning dollar tugevnes, sest investorid valmistuvad Donald Trumpi presidentuuriks, vahendab Bloomberg.

  Eelmise nädala rekordiline võlakirjade müügilaine jätkus ka täna ning USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis kõrgeima tasemeni alates jaanuarist. Bloombergi dollariindeks jõudis üheksa kuu kõrgeima tasemeni, sest USA valuuta tugevnes kõigi suuremate valuutade suhtes. USA aktsiaturgudel oli rahulik kauplemispäev, aga arenevate turgude aktsiad kukkusid nelja aasta põhja. Vase hind tõusis, aga nafta ja kuld odavnesid.
  USA presidendivalimised võitnud Donald Trump on lubanud suurendada infrastruktuurile tehtavaid kulutusi ning arvatakse, et see suurendab majanduskasvu ja inflatsiooni. See tähendaks aga intressimäärade kiiremat kasvu. Võlakirjade hinnad hakkasid pärast Trumpi võitu kiiresti langema, aktsiaturud seevastu aga tõusid.
  „Trumpi suhtes on olnud nii palju ebakindlust – millised saavad olema valitsuse kulutused, kuidas reageerib Hiina protektsionismile, mida teeb Föderaalreserv,“ ütles Standard Charteredi strateeg John Davies.
  USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 8 baaspunkti võrra 2,24protsendini, mis on kõrgeim tase alates jaanuarist. Eelmisel nädalal kasvas tootlus 37 baaspunkti võrra, mis on kolme aasta suurim tõus.
  Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas päeva sisuliselt samal tasemel – 2164 punktil. Eelmisel nädalal kallines indeks 3,8 protsenti. Samal ajal jõudis väiksema turuväärtusega ettevõtteid kajastav Russell 2000 indeks rekordini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.