Kadi Neemre • 21. november 2016 kell 18:01

Analüütik: Apple't ootab ees keeruline periood

Apple tegevjuht Tim Cook  Foto: EPA

Üks Wall Streeti analüütik prognoosib, et Apple’t ootab ees pikk ja keeruline periood, kuna ettevõte tegeleb pidevalt vaid iPhone’i vigade parandusega.

“Me usume, et Apple’l ei jätku julgust juhtida järgmist innovatsiooni generatsiooni (tehisintellekt, pilvepõhised teenused, sõnumid); selle asemel muutub ettevõte üha enam iPhone-st sõltuvaks,” sõnas Oppenheimeri analüütik Andrew Uerkwitz.“Me usume, et järgmise dekaadi jooksul ei ole Apple aktsiate käekäik just eriti hea.”

Konkurents on suurenemas ning toodete nagu telefonid, arvutid ja tahvelarvutid, erilisus vähenemas, usub Uerkwitz. Ühtlasi usub ta, et üha vähem kliente on nõus maksma kõrgemat hinda või uuendama oma seadet sama tihti ka järgmise 10 aasta jooksul.

Järgmisel aastal saabub iPhone’i 10. sünnipäev ning analüütiku sõnul on “Apple’i puutumatuse seina juba tekkinud esimesed praod.” Sellegipoolest märgib ta, et ettevõtte kasvav rõhk tarkvara ja teenuste osas võib nii mõndagi päästa, kuigi need ei ole eriti edukad suurel ja rangelt reguleeritud Hiina turul.

Tema kommentaarid tulevad ajal, mil iPhone’i tootja on hiljuti tulnud välja kahe pikaajalise probleemi lahendusega. Eelmisel nädalal avaldati parandusprogramm “puudutushaigusele”, mis jätab iPhone 6 Plus seadme peale mahakukkumist virvendava ja mittereageeriva ekraaniga. Samuti leiti lahendus iPhone 6S ootamatult sulguvate mudelite akuprobleemile.

 

 

Hetkel kuum