• Jaga lugu:

  Analüütik: Apple't ootab ees keeruline periood

  Apple tegevjuht Tim CookFoto: EPA

  Üks Wall Streeti analüütik prognoosib, et Apple’t ootab ees pikk ja keeruline periood, kuna ettevõte tegeleb pidevalt vaid iPhone’i vigade parandusega.

  “Me usume, et Apple’l ei jätku julgust juhtida järgmist innovatsiooni generatsiooni (tehisintellekt, pilvepõhised teenused, sõnumid); selle asemel muutub ettevõte üha enam iPhone-st sõltuvaks,” sõnas Oppenheimeri analüütik Andrew Uerkwitz.“Me usume, et järgmise dekaadi jooksul ei ole Apple aktsiate käekäik just eriti hea.”
  Konkurents on suurenemas ning toodete nagu telefonid, arvutid ja tahvelarvutid, erilisus vähenemas, usub Uerkwitz. Ühtlasi usub ta, et üha vähem kliente on nõus maksma kõrgemat hinda või uuendama oma seadet sama tihti ka järgmise 10 aasta jooksul.
  Järgmisel aastal saabub iPhone’i 10. sünnipäev ning analüütiku sõnul on “Apple’i puutumatuse seina juba tekkinud esimesed praod.” Sellegipoolest märgib ta, et ettevõtte kasvav rõhk tarkvara ja teenuste osas võib nii mõndagi päästa, kuigi need ei ole eriti edukad suurel ja rangelt reguleeritud Hiina turul.
  Tema kommentaarid tulevad ajal, mil iPhone’i tootja on hiljuti tulnud välja kahe pikaajalise probleemi lahendusega. Eelmisel nädalal avaldati parandusprogramm “puudutushaigusele”, mis jätab iPhone 6 Plus seadme peale mahakukkumist virvendava ja mittereageeriva ekraaniga. Samuti leiti lahendus iPhone 6S ootamatult sulguvate mudelite akuprobleemile.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.