• Jaga lugu:

  USA riigivõlakirjade hinnalangus süveneb

  DollaridFoto: epa

  USA riigivõlakirjade hinnad on sellel kuul teinud suurima languse alates 2009. aastast, sest Trumpi plaan valitsuse kulutusi tõsta muutis võlakirjad vähematraktiivseks, vahendab Bloomberg.

  Boomberg Barclays indeks, mis järgib USA riigivõlakirjade turgu, on sel kuul langenud 2,4 protsenti. Samal ajal on 10aastaste riigivõlakirjade tootlused tõusnud kahe viimase kuu jooksul kiireimas tempos alates 2013. aastast. Toona lõpetas Föderaalreserv rahatrüki ning paljud investorid suundusid aktsiaturule.
  „10aastaste võlakirjade tootlused on tõusnud, sest arvatakse, et Trumpi poliitikad suurendavad inflatsiooni ja majanduskasvu,“ ütles Deutsche Banki ökonomist Torsten Slok.
  10aastaste võlakirjade tootlus kasvas oktoobris 23 baaspunkti võrra, novembris on see tõusnud 50 baaspunkti. Nende tootlus on praegu 2,31 protsendi juures. Oktoobris tabas võlakirjaturge kolme aasta suurim müügilaine.
  Futuuriturud panustavad sellele, et Föderaalreserv tõstab detsembris intressimäärasid. Lisaks oodatakse, et järgmisel aastal jätkub intresside järk-järguline tõstmine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.