• Jaga lugu:

  Renzi lahkumine kukutas Euroopa turge

  Matteo RenziFoto: epa

  Euroopa aktsiaturud reageerisid Itaalia peaministri tagasiastumisotsusele langusega, kuid osaliselt olid investorid sellega juba arvestanud.

  Euroopa indeksi Euro Stoxx 50 aasta lõpu tähtajaga futuurid reageerisid uudisele protsendilise langusega ning euro nõrgenes 0,9 protsenti. Milaano suurim börsiindeks FTSE MIB kukkus pärast börsi avanemist paari minutiga üle 2 protsendi võrra.
  Osaliselt oskasid investorid negatiivset referendumi tulemust ennustada, sest suurim langus Milaano börsiindeks FTSE MIBi puhul oli juba enne rahvahääletust – aasta jooksul on indeksi väärtus kahanenud umbes 20 protsenti. Täna kukkus sama indeksi väärtus aga vaid 0,07 protsendi võrra.
  Referendumil öeldi ei Renzi pakutud põhiseaduslikele muudatustele; peaminister oli varem lubanud, et negatiivse tulemuse korral astub ta tagasi. Analüütikute hinnangul on tulemus ohuks Euroopa stabiilsusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.