Citadele kaasas 40 miljonit eurot

12. detsember 2016, 13:25
Citadele kaasas 40 miljonit
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161212/BORS/161219970/AR/0/AR-161219970.jpg

6. detsembril emiteeris Citadele pank 40 miljoni euro väärtuses võlakirju.Lisafinantseeringu kaasamise eesmärk on tugevdada kapitali, et ärisihte saavutada.

Panga finantsdirektori kohusetäitja Kaspars Jansonsi sõnul ületas nõudlus tunduvalt pakkumise: „Võlakirju ostis üle 20 investori kõikidest Balti riikidest.”

Subordineeritud võlakirjade esimese seeria esimese väljalaske raames emiteeris pank 4000 võlakirja nimiväärtusega 10 000 eurot. Intresse hakatakse välja maksma kaks korda aastas, kupongi intressimäär on 6,25% aastas. Võlakirjade kustutamise tähtaeg on 10 aastat, kuid pangal on õigus need ennetähtaegselt kustutada. Citadele plaanib viia võlakirjad Nasdaq Riga nimekirja.

Citadele gruppi juhitakse Lätist ning filiaalid on Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis. Citadele aktsionärideks eri rahvusest investorid. 75% + 1 aktsia kuulub rahvusvaheliste investorite rühmale, keda esindab investeerimisettevõte Ripplewood Advisors LLC. Ülejäänud aktsiate omanik on Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengu Pank (EBRD).

Citadele korraldas eelmise aasta sügisel ka aktsiate avaliku pakkumise, mis kukkus lõpuks läbi, sest piisavat arvu investoreid ei saadud kokku. Kõigile märkimises osalenud investoritele maksti raha tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2016, 13:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing