Mait Kraun • 12. detsember 2016 kell 16:44

Hiina rikkaim mees hoiatas Trumpi

Hiina rikkaim inimene Wang Jianlin.  Foto: epa

Hiina rikkaim inimene Wang Jianlin andis Trumpile hoiatuse, et kui tema ei saa USA ettevõtteid osta, satuvad ameeriklaste tuhanded töökohad ohtu, vahendab CNN Money.

Kinnisvara- ja meelelahutusfirma Dalian Wanda juhatuse esimees ja miljardär Wang Jianlin on viimasel ajal ostnud USAs ettevõtteid ning on öelnud, et tahab Ühendriikidesse veel investeerida.

Hiinlaste aktiivsus paneb USA ametivõime aga muretsema ning mitmed poliitikud on asunud pooldama taoliste tehingutega seotud reeglite karmistamist.

Wang ütles, et annab sõnumi üle presidendiks valitud Donald Trumpile. „Kohtusin Motion Picture Association of America juhatuse esimehega. Ta ütles, et saab Trumpiga peagi kokku ning küsis, kas tahaksin talle sõnumi edasi anda,“ ütles Wang. „Ütlesin, et olen USAsse investeerinud 10 miljardit dollarit ja loonud 20 000 töökohta. Need inimesed võivad oma töö kaotada, kui midagi valesti läheb.“

Wang on USAs kokku ostnud meelelahutusfirmasid, mille hulka kuuluvad näiteks AMC Theaters, Legendary Entertainment ja Dick Clark Productions. „Peame ootama, kuni Trump presidentuuri üle võtab. Vaatame, kuidas ta Hiina meelelahutusfirmadesse suhtuma hakkab,“ ütles Wang.

Hetkel kuum