• Jaga lugu:

  Nafta tõukas rubla rallima

  Pärast seda, kui OPECi liikmed ja neile lisaks 11 ühendusse mittekuuluvat riiki leppisid laupäeval kokku piirata nafta tootmist, algas musta kulla hinna tormiline tõus. Esmaspäeva keskpäeval kasvas Brenti ja WTI toornafta hind vastavalt 4,8 ja 3 protsenti.

  Rubla kihutas täna nafta tuules: Moskva börsil vajus dollari kurss keskpäevaks alla 61 rubla (viimati oli dollar nii põhjas eelmise aasta oktoobris). Kuid dollar suutis ennast lõunaks koguda ning jäi kauplema 61,2 rubla juures, olles siiski 2,2% all reedesest börsi sulgemishinnast.
  Euro vankus samuti, odavnedes rubla suhtes keskpäevaks 64,5 rublani, mis on reedesest börsi sulgemishinnast 2,2% madalamal. Lõunaks kergitas ka euro veidi oma kurssi rubla suhtes ning maksis 64,8 rubla.
  Venemaa Keskpanga 13. detsembrist fikseeritud ametlik dollari kurss on 61,5 rubla, eurol 65,1 rubla.
  Novembri lõpus otsustas OPEC esimest korda üle 8 aasta kärpida naftatootmist - uuest aastast vähendatakse tootmist 1,2 miljoni barreli võrra 32,5 miljonile barrelile ööpäevas. Ühendusse mittekuuluvad 11 riiki – suurimad tootjad neist Venemaa, Mehhiko, Omaan ja Aserbaidžaan – vähendavad poolaasta jooksul nafta puurimist kokku 560 000 barreli võrra ööpäevas. Lepet võidakse pikendada tuleval aastal veel poole aasta võrra. Kokku vähendatakse toodetava nafta kogust ööpäevas 1,7 kuni 1,8 miljonit barrelit, mida on 62% nafta kogutootmisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.