Mait Kraun • 19. detsember 2016 kell 13:30

Fondijuht: alahinnatud aktsiaid on raske leida

New Yorgi börs  Foto: EPA

Kuulus aktsiainvestor David Samra suurendas raha hulka portfellis, sest näeb, et turul on vähe ostuvõimalusi, vahendab Bloomberg.

Samra, kes juhib investeerimisfirmas Artisan Partners 55 miljardit dollarit, ütles, et ta suurendas raha osakaalu oma rahvusvahelises fondis 13 protsendini. See on lähedal 15protsendilisele piirmäärale, mis investor fondile seadnud on. Ta on müünud palju aktsiaid, mis on tema hinnangul saavutanud õiglase hinnataseme, aga uusi, alahinnatuid aktsiaid, on raske leida.

Väärtusinvestor ei ütle, et ta suudab turgu ajastada, aga tema seisukohad võivad vahel anda hea vihje, kuhu poole turud suunduvad. Veebruaris, kui aktsiaturgudel lõppes järsk hinnalangus, ütles Samra, et ta ostab aktiivselt. Praegu proovib ta aidata hoopis ettevõtteid, mille aktsiaid ta omab. Tal on portfellis näiteks Samsung Electronics ja UBS Group.

„Kui aktsiaturgude tõus on laiapõhjaline, nagu praegu, siis on järjest raskem leida märkimisväärselt alahinnatud aktsiaid,“ ütles Samra San Franciscos antud intervjuus.

MSCI maailma aktsiate indeks on veebruaris saavutatud põhjadest tõusnud 20 protsenti. Eelmisel nädalal jõudis indeksi hinnatase peaaegu seitsme aasta kõrgeima tasemeni (hinna ja kasumi suhet arvestades). USA aktsiaturud on saavutanud uusi rekordeid ja Dow Jonesi indeksil on 20 000 punktist puudu jäänud vaid 40 punkti.

 

Hetkel kuum