• Jaga lugu:

  Fondijuht: alahinnatud aktsiaid on raske leida

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Kuulus aktsiainvestor David Samra suurendas raha hulka portfellis, sest näeb, et turul on vähe ostuvõimalusi, vahendab Bloomberg.

  Samra, kes juhib investeerimisfirmas Artisan Partners 55 miljardit dollarit, ütles, et ta suurendas raha osakaalu oma rahvusvahelises fondis 13 protsendini. See on lähedal 15protsendilisele piirmäärale, mis investor fondile seadnud on. Ta on müünud palju aktsiaid, mis on tema hinnangul saavutanud õiglase hinnataseme, aga uusi, alahinnatuid aktsiaid, on raske leida.
  Väärtusinvestor ei ütle, et ta suudab turgu ajastada, aga tema seisukohad võivad vahel anda hea vihje, kuhu poole turud suunduvad. Veebruaris, kui aktsiaturgudel lõppes järsk hinnalangus, ütles Samra, et ta ostab aktiivselt. Praegu proovib ta aidata hoopis ettevõtteid, mille aktsiaid ta omab. Tal on portfellis näiteks Samsung Electronics ja UBS Group.
  „Kui aktsiaturgude tõus on laiapõhjaline, nagu praegu, siis on järjest raskem leida märkimisväärselt alahinnatud aktsiaid,“ ütles Samra San Franciscos antud intervjuus.
  MSCI maailma aktsiate indeks on veebruaris saavutatud põhjadest tõusnud 20 protsenti. Eelmisel nädalal jõudis indeksi hinnatase peaaegu seitsme aasta kõrgeima tasemeni (hinna ja kasumi suhet arvestades). USA aktsiaturud on saavutanud uusi rekordeid ja Dow Jonesi indeksil on 20 000 punktist puudu jäänud vaid 40 punkti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
IT- ja arvutifirmade TOP: keskmise suurusega ettevõtetele muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.