Mait Kraun • 21. detsember 2016 kell 11:30

LHV aktsia ületas 10 euro piiri

LHV aktsia oli 15 minutit üle 10 euro piiri.  Foto: Eiko Kink

LHV Groupi aktsia on ka täna jälle tublisti tõusnud ning vahepeal ületas see ka 10 euro piiri.

LHV aktsia on täna tõusnud 4,15 protsenti, 9,79 euroni. Pärastlõunal ületas aktsia ka 10 euro piiri ja püsis seal umbes 15 minutit. Täna on tehtud kokku 37 tehingut, mille käive on ulatunud 107 800 euroni.

Tõenäoliselt on tänase tõusu põhjus suuresti sama mis eile (teisipäeval kallines LHV aktsia 3,87 protsenti), sest ühtegi suuremat uudist pole ilmunud.

LHV aktsiat katva Swedbanki maakler Meelis Maasik tõdes eile, et aktsia hinna tõusu võis põhjustada niinimetatud window dressing'u efekt – investeerimisfondidel on vaja kahjumis positsioonid on ära peita, aga samas on kasulik näidata kasumlikke positsioone veelgi tulusamatena, et fondiosakute aastane puhasväärtus tõuseks. See efekt toimubki tavaliselt aasta lõpus.

Hetkel kuum