Mait Kraun • 5. jaanuar 2017 kell 17:25

Buffetti eelmise aasta panus kannab juba vilju

Legendaarne investor Warren Buffett  Foto: Scanpix/REuters

Warren Buffett kutsus 2013. aastal lennundussektorit „surmalõksuks“. Eelmise aasta lõpus muutis ta aga oma meelt ning tundub, et tema ajastus oli perfektne.

Buffetti Berkshire Hathaway teatas novembri keskel, et ettevõte ostis osalused American Airlinesis, United Continentalis ja Delta Airlinesis. Aktsiaid osteti kolmandas kvartalis. Samal päeval ütles Buffett, et nad ostsid neljandas kvartalis ka Southwest Airlinesi aktsiaid, vahendab CNN Money.

Praegu tundub, et Buffetti ajastamine oli küllaltki hea – kõigi nelja ettevõtte aktsiad on tõusnud. Delta on lisanud 6 protsenti, American on tõusnud 7 protsenti ja Southwest on kallinenud 13 protsenti. United on tõusnud lausa 14 protsenti.

Tõsi, omajagu on selles süüdi ka Buffett ise. Kui legendaarne investor mingeid aktsiaid ostab, siis teevad tema järgijad tihtipeale sama. Investorid usaldavad teda.

Kas lennundussektori aktsiad võiksid tõusu jätkata? Optimismiks on põhjust. Esiteks ei saa ignoreerida elevanti ruumi – selleks on Donald Trump. Terve aktsiaturg on tänu tema valimisvõidule kiiresti tõusma hakanud. Umbes samal ajal, kui Trump presidendiks valiti, avalikustati ka Berkshire’i lennufirmade investeeringud.

Seega võib öelda, et osaliselt on lennufirmade kallinemine tingitud ka investorite optimismi kasvust ning üldise majanduse väljavaadete paranemisest.

Delta teatas kolmapäeval, et nende lennureisijate käive detsembris ei tõusnud. Tulemus oli aga oodatust parem ning loodetakse, et madalate piletihindade trend hakkab läbi saama. See ei ole hea uudis reisijate jaoks, aga näiteks lennufirmade investorid just seda näha tahavadki.

Hetkel kuum