Mait Kraun • 17. jaanuar 2017 kell 10:30

Saksamaa vastus Trumpile: tootke siis paremaid autosid!

Saksamaa asekantsler ja majandusminister Sigmar Gabriel.  Foto: EPA

Saksamaa asekantsler ütles, et Donald Trumpi ähvardused teda ei morjenda ning imporditariifid kahjustaksid pigem USA autotööstust, vahendab CNBC.

Reedel USA presidendi ametisse asuv Donald Trump ütles eile Saksamaa ajalehele Bild, et Saksamaa autotootjatele võidakse määrata 35protsendiline imporditariif, kui nood hakkavad Mehhikos toodetud autosid USAs müüma.

Saksamaa asekantsler ja majandusminister Sigmar Gabriel ütles aga, et „sellised tariifid muudaksid USA autotööstuse nõrgemaks ja kallimaks“.

Veel ütles Trump, et Saksamaa tootjad ei käitu õiglaselt, sest USAs on palju Saksa autosid, aga Saksamaal vähe USA autosid. Gabriel vastas seepeale, et „USA peab lihtsalt ehitama paremaid autosid“. Ka nentis Gabriel, et Trump ei saa oma poliitikat teistele peale suruda ning temasse tuleb suhtuda enesekindlalt. „Me ei ole nõrgad ja halvemad,“ ütles ta.

Hetkel kuum