Mait Kraun • 25 jaanuar 2017

Dow Jonesi indeks ületas maagilise taseme

New Yorgi börsi kauplejad.  Foto: EPA

USA Dow Jonesi indeks tõusis kauplemispäeva alguses esimest korda üle 20 000 punkti taseme, vahendab MarketWatch.

Dow on täna tõusnud 0,48 protsenti ja indeks kaupleb praegu 20 006 punktil. Eile õhtul sulgus indeks 19 912 punktil. S&P 500 indeks on täna samuti 0,48 protsenti tõusnud, eile jõudis indeks uue rekordini.

Investorite kindlustunnet on suurendanud börsifirmade tulemuste hooaja positiivne algus. „Aktsiaturud on hakanud uuesti tõusma, sest investorid on börsifirmade heade tulemuste tõttu riskialtimad,“ ütles CMC Marketsi vanemanalüütik Colin Ciesinski.

Alumiiniumitootja Alcoa Corp ja Boeing kallinesid kumbki vastavalt 3,3 ja 2,2 protsenti, sest ettevõtete neljanda kvartali tulemused ületasid ootusi. Ka Texas Instrumentsi tulemused olid head ning aktsia tõuseb.

Hetkel kuum