Pille Ivask • 30. jaanuar 2017 kell 8:34

Ebakindlus Trumpi pärast tõstab jeeni

Jaapani jeen  Foto: epa

Investorid on tõusva päikese maa valuuta taas üles leidnud ning otsustavad ebakindlal ajal sellesse panustada.

Jeen on täna tõusnud dollari vastu 0,7% võrra, kuna investoreid teevad ebakindlaks Donald Trumpi otsused immigratsioonipoliitikas, mis viitab USA muutumisele üha protektsionistlikumaks riigiks.

Dollar nõrgenes jeeni vastu 114,27 jeenini dollari kohta, tõsi, tugevnedes hiljem veidi ning jõudes 114,47 jeenini, vahendab MarketWatch. Võrdluseks, reedel õhtul käis kauplemine 115,06 jeeni tasemel. Jeeni suhtes nõrgenes täna ka euro, mis kukkus 0,39% võrra 122,85 jeenini. Reedene tase oli 123,01 jeenini. Lisaks tugevnes jeen ka Austraalia dollari ning Suurbritannia naela suhtes.

Jeeni tugevnemisele annab hoogu juurde ka asjaolu, et Tokyo börsil on näha täna pigem langust. Nikkei Stock Average on praegu poole protsendi võrra languses.

Jaapani jeeni peetakse üldjuhul kindlaks investeeringuks (ingl k safe haven) ning jeeni panustavad investorid üldjuhul siis, kui turgudel on palju ebakindlust või kui globaalpoliitiline olukord on etteennustamatu.  

Hetkel kuum