Mait Kraun • 1. veebruar 2017 kell 21:01

Börs: Föderaalreservi avaldus jättis turud külmaks

New Yorgi börs  Foto: EPA

Föderaalreservi avaldus turge eriliselt ei mõjutanud ning aktsiaturud tegid väikse tõusu, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas neli päeva kestnud languse ja Apple’i aktsia tõusis viimase poole aasta kiireimas tempos, mis aitas tehnoloogiasektori indeksitel kallineda. Bloombergi dollariindeks hakkas õhtul veidi langema, sest Föderaalreserv ei andnud vihjeid, millal nad plaanivad intresse tõusta. 10-aastaste USA võlakirjade tootlus püsib 2,50protsendi juures.

Föderaalreservi ametnikud tõid välja, et tarbijate ja ettevõtete kindlustunne on paranenud. Rahapoliitiliselt midagi ei muutunud, sest keskpank jättis intressid samaks ning lubas neid tõsta järk-järguliselt. Ei ole veel täpselt teada, kuidas Trumpi poliitikad majandust ja inflatsiooni täpsemalt mõjutama hakkavad ning selle tõttu oli keskpank oma avaldustes tagasihoidlik.

S&P 500 indeks tõusis vähem kui punkti ja jõudis päeva lõpuks 2279 punktini. Ühtlasi lõpetas indeks neli päeva kestnud kukkumise, mis oli pikim langus alates novembrist. Dow Jonesi indeks tõusis 25 punkti. Apple’i aktsia tõusis 6,1 protsenti, sest ettevõtte tulemused ületasid analüütikute ootusi. Stoxx Europe 600 indeks kallines 0,9 protsenti.

WTI toornafta kallines 1,4 protsenti ja Brent lisas 0,9 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 53,55 ja 55,7 dollarit. Kullaunts maksis õhtuks 1209 dollarit.

Hetkel kuum