Mait Kraun • 7. veebruar 2017 kell 16:30

Toyota tõstis nõrgema jeeni tõttu kasumiprognoosi

Toyota on juba USA presidendile Donald Trumpile ette jäänud.  Foto: Reuters/Scanpix

Toyota teatas, et nende majandusaasta kasumile aitab kaasa müügi kasv ning soodne valuutakursside liikumine, vahendab BBC.

Jaapani ettevõte ootab, et märtsis lõppeva majandusaasta puhaskasum ulatub 1,7 triljoni jeenini (15,1 miljardi dollarini). Eelmise prognoosi kohaselt pidi kasum olema 1,55 triljonit jeeni.

Häid tulemusi oodatakse vaatamata sellele, et Toyota kaotas 2016. aastal suurima automüüja tiitli Volkswagenile.

Eelmisel majandusaastal ulatus Toyota kasum 2,1 triljoni jeenini – seega ootab ettevõte kasumi langust. Kuna Jaapani jeen jätkab dollari suhtes odavnemist, siis see aitab Toyotal välismaal rohkem autosid müüa. Soodne valuutakurss tähendab, et jeenides on välismaine müügitulu suurem isegi siis, kui auto hinnad näiteks USAs samaks jäävad.

Sarnaselt teiste autotootjatega jälgib Toyota pingsalt ka USA uue presidendi Donald Trumpi tegevust, kes on ähvardanud erinevaid riike imporditariifidega. Toyota toodab Ühendriikides alla poole seal müüdud autodest. Eelmisel kuul sattus ka Toyota Trumpi kriitika alla – ettevõte pidavat liiga palju USAs müüdud autodest Mehhikos tootma.

Hetkel kuum