Pille Ivask • 15. veebruar 2017 kell 11:30

Soros mängis portfelli ümber

George Soros  Foto: epa

Miljardär George Sorose varasid juhtiv Soros Fund Management tegi eelmises kvartalis aktsiaportfellis mitu muudatust.

Eeskätt on näha, et Soros suurendas oma positsiooni finantsvaldkonnas. Nii on tal nüüd 14,9 miljoni dollari suurune positsioon Goldman Sachsis ning 3,9 miljoni dollari suurune positsioon Bank of Americas. Finantssektorisse panustamine on selgitatav Donald Trumpi asumisega presidendiametisse ning tema lubatud maksusoodustustega, mida on peetud soodsaks just finantssektorile.

Ühtlasi selgub, et Soros müüs eelmises kvartalis maha osa Amazoni, eBay, Netflixi ja VMware'i aktsiatest. Soros loobus sootuks aga näiteks Barric Goldi ja Coca-Cola aktsiatest. Lisaks müüs ta maha Nvidia aktsiad, mille suhtes on investorid jagunenud kahte lehte: on neid, kes prognoosivad ettevõtte aktsia rallile peatset lõppu kui ka neid, kes leiavad, et firmal on kasvuruumi, kuna see siseneb mitmetesse tulevikuvaldkondadesse.

Hetkel kuum