Mait Kraun • 17 veebruar 2017

Baltic Horizon Fund kasvab, aga kasum väheneb

Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam  Foto: Andres Haabu

Investeerimisfondi Baltic Horizon Fundi puhasväärtus kasvas tublisti, aga puhaskasum kahanes, selgub börsiteatest.

Baltic Horizon Fundi varade brutoväärtus kasvas neljandas kvartalis (eelmise kvartaliga võrreldes) 16 protsenti 154,9 miljoni euroni. Kasv tulenes peamiselt Pirita ostukeskuse soetamisest ja teise avaliku pakkumise tulemusel suurenenud rahalistest vahenditest.

Fondi vara puhasväärtus kasvas kvartaliga kolmandiku võrra 76,8 miljoni euroni. Puhasväärtuse kasv tulenes peamiselt kapitalist, mis teise avaliku pakkumise käigus koguti (19,5 miljonit eurot peale märkimistasude maha arvamist). Lisandus ka fondi teenitud kasum.

2016. aasta neljandas kvartalis teenis fond 1,2 miljonit eurot puhaskasumit (eelmise aasta samas kvartalis 3,2 miljonit eurot). See mõjutas positiivselt ka fondi vara puhasväärtust.

Puhaskasumit toetasid kvartali lõpus teostatud Domus Pro kinnisvarainvesteeringu ümberhindlus ja kinnisvarainvesteeringutelt teenitud tulu. Kuna kinnisvarainvesteeringuid hinnati septembris, siis kogu Fondi kinnisvaraportfelli aastalõpu seisuga ümber ei hinnatud. Järgmised hindamised on kavandatud 2017. aasta juunisse. 2015. aasta neljanda kvartali puhaskasumit suurendas kinnisvara ümberhindluse kasum.

Kontserni 2016. aasta neljanda kvartali puhas renditulu kasvas 0,7 miljoni euro võrra 2,3 miljoni euroni.

Hetkel kuum