Mait Kraun • 17 veebruar 2017

Järjest rohkem investoreid liitub aktsiabuumiga

Aktsiagraafik New Yorgi börsil  Foto: EPA

Paljude arvates on Washingtonis poliitiline kaos, aga sellegi poolest on investorid järjest enam raha turgudele pannud, kirjutab Bloomberg.

Aktsiafondidesse voolas eelmisel nädalal rohkem raha kui sealt välja võeti, viimati juhtus nii eelmise aasta märtsis, selgub EPFR Globali andmetest. Bank of America Merrill Lynchi peastrateeg Michael Hartnett kirjutas, et see näitab „investorite kindlustunde paranemist“ ning aina rohkem investoreid tahab aktsiaturgude tõusust osa saada.

Varem on raha aktsiafondidest välja voolanud, sest investorid muretsesid geopoliitiliste pingete ja ettevõtete kasumite kahanemise pärast. Lisaks sellele on mitmed keskpangad oma rahapoliitikat karmistamas.

Vaatamata muredele on Standard & Poor’s 500 indeks teinud uusi rekordeid. Võrreldes USA presidendivalimiste päevaga on indeks kallinenud 10 protsenti. Lisaks sellele on S&P 500 2008. aasta kriisieelsetest tippudest 50 protsenti kõrgemal.

Bank of America hoiatas, et investorite optimism võib liiga kaugele minna ning selleks tuleb valmistuda.

Hetkel kuum