Pille Ivask • 20. veebruar 2017 kell 10:21

Amazon korraldab Suurbritannias megapalkamise

Amazon.  Foto: EPA

Amazon teatas, et plaanib oma Suurbritannia osakonna töötajate arvu kasvatada neljandiku ehk 5000 inimese võrra.

Praegu töötab Amazoni heaks Suurbritannias 19 000 inimest, suure palkamise tulemusena kerkib töötajate arv 24 000ni.

Amazoni teatel palgatakse kõik 5000 inimest juba sel aastal. Peamiselt luuakse uusi töökohti Londoni peakontorisse, ent uusi töökäsi saavad juurde ka mujal Suurbritannias tegutsevad üksused. Uued töökohad luuakse peamiselt eesmärgiga kiirendada Amazoni häälassistendi Alexa, tarneprogrammi Prime Air, striimimisteenuse Prime Video ja pilvarvutustehnoloogia arendamist.

Amazoni uus, 15korruseline peakontor avatakse Londoni lääneosas Shoreditchis juba sel aastal. Shoreditch on koduks mitmele Londoni tehnoloogiaidufirmale.

Suurbritanniat näevad atraktiivsena teisedki suurettevõtted. Eelmise aasta novembris teatas Google, et plaanib riigis aastaks 2020 luua juurde 3000 töökohta. Sotsiaalmeediagigant Facebook teatas, et plaanib Suurbritannia töötajate arvu tõsta sel aastal 500 inimeseni.

Hetkel kuum