Mait Kraun • 21. veebruar 2017 kell 18:44

Goldman: Trumpi aktsiaturgude ralli saab läbi

Goldman Sachs  Foto: EPA

Goldman Sachs teatas, et Donald Trumpi valimisvõiduga kaasnenud optimism on muutumas epideemiliseks, vahendab Bloomberg.

Investorid panustavad sellele, et Trumpi maksukärped, fiskaalne stimuleerimine ning majanduskasvu kiirenemine aitavad börsifirmade kasumeid parandada. See optimism on läinud aga liiga kaugele, arvavad Goldmani strateegid.

„Finantsturgudel tuleb peagi selgus majja,“ kirjutas Goldmani USA aktsiate peastrateeg David Kostin. „S&P 500 indeks hakkab langema, sest investorid saavad lõpuks aru, et maksureform parandab börsifirmade tulemusi oodatust vähem.“

Kostin ja tema meeskond tõid välja, et alates presidendivalimistest on börsifirmade 2017. aasta kasumikasvu prognoosid langenud protsendi võrra. Standard & Poor’s 500 on samal ajal kallinenud aga 10 protsenti.

Wall Streeti keskmine S&P 500 indeksi aastalõpu hinnasiht on 2364 punkti, selgub Bloombergi kogutud andmetest. Indeks kauplebki praegu umbes sellel tasemel.

Hetkel kuum