Mait Kraun • 21. veebruar 2017 kell 13:11

Walmarti kasum kahanes 18 protsenti

Wal-Mart  Foto: Reuters/Scanpix

USA jaekaubandusketi Walmarti kasum langes neljandas kvartalis 18 protsenti, sest ettevõte peab toime tulema e-kaubandusäride kasvava populaarsusega. Selle jaoks on Walmart teinud ka suuri investeeringuid, vahendab MarketWatch.

USAs tõusis Walmarti müük kokku 1,8 protsenti – see on juba kümnes kvartal järjest, mil müügitulu kasvab. Poodide külastuste arv tõusis aga 1,4 protsenti. E-kaubanduse müük kasvas 29 protsenti, millele on kaasa aidanud e-kaubanduspoe Jet.com ostmine ning toidukaupade internetimüük.

Walmart on viimasel ajal teinud suuri investeeringuid e-kaubandusse ja ka mujale. Sellega loodetakse suuremate konkurentide – näiteks Amazoni – turuosa järsku suurenemist peatada. Walmart on viimasel ajal kasu saanud poodide tegevuse paranemisest ning madalatest hindadest.

Ettevõte suurendas dividendi 2 protsendi võrra, 2,04 dollarile aktsia kohta (aastane dividend). Aktsia reageeris eelturul 2,2protsendilise tõusuga.

Viimases kvartalis ulatus Walmarti kasum 3,76 miljardile dollarile (1,22 dollarit aktsia kohta). Aasta tagasi oli kasum 4,57 miljardit dollarit.

Käive kasvas 1 protsendi võrra, 130,94 miljardile dollarile. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid, et kasum aktsia kohta on 1,29 dollarit ning käive 131,22 miljardit dollarit.

Hetkel kuum