Indrek Mäe • 22. veebruar 2017 kell 10:45

Raasuke müüs suure portsu LHV aktsiatest

Erkki Raasuke müüs LHV aktsiaid.  Foto: Andres Haabu

Novembris LHV Groupi juhi kohalt lahkunud Erkki Raasuke on pärast seda müünud märkimisväärse koguse ka panga aktsiatest.

Tehingu käigus müüs LHV endine juht panga aktsiaid 228 817 euro eest.

Raasukesele kuulus veel novembris 81 436 LHV aktsiat, kuid tänase seisuga on LHV aktsiaraamatu andmetel tema valduses 57 350 aktsiat. Seega on Raasuke vahepeal müünud 24 086 väärtpaberit.

Sarnase koguse ehk 26 315 LHV aktsiat ostis aga finantsinspektsiooni andmetel 17. veebruaril LHV äripanganduse juhile Arko Kurtmannile kuuluv ettevõte OÜ Corby Capital. Seda hinnaga 9,5 eurot aktsia kohta. „Mina ostsin aktsiaid turult ega tea, kes on tehingu teine osapool,“ kommenteeris Kurtmann tehingut. "Usun LHV edasisse kasvu ja ostsin LHV aktsiaid pikaajalise investeeringuna. Tehing on tehtud börsil ning börsi ülesanne ongi ostusoov pakkumisega kokku viia," lisas ta. Erkki Raasukest telefoni teel tabada ei õnnestunud.

Vaata lisaks Infopangast

LHV Group AS

Erkki Raasuke

Erkki Raasuke kinnitas 24. novembril Äripäevale antud intervjuus, et ei kavatse LHV aktsiatest kiirelt loobuda. „See on isiklik investeerimisotsus. See, mis ja kuidas nendega edasi käitun, ei allu enam börsireeglitele. Aga ma võin öelda, et ma ei torma midagi kuskile müüma, absoluutselt mitte,“ rääkis Raasuke toona.

Hetkel kuum