Mait Kraun • 23 veebruar 2017

Börs: aktsiaturgudel hingetõmbepaus

New Yorgi börs  Foto: EPA

Dollar odavnes ning võlakirjade hinnad tõusid, sest Föderaalreservi kohtumise täpsemast raportist selgus, et intresside tõstmisega ei kiirustata. USA aktsiaturud kõikusid aga uute rekordite ümber, vahendab Bloomberg.

Dollar hakkas täna langema, sest Föderaalreservi protokollist selgus, et rahapoliitikud on nõus intresse tõstma „küllaltki varsti,“ aga kõrget inflatsiooni ei kardeta ning kiirustada pole vaja. Aktsiaturgude tuline tõus täna aga ei jätkunud. Viimase 11 kauplemispäeva jooksul on aktsiad kallinenud üheksal. Nafta taandus rohkem kui nädala kõrgeimalt tasemelt.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,1 protsenti, 2362 punktile. Eile kallines indeks 0,6 protsenti ja jõudis kõigi aegade rekordini. Teisipäeval jõudsid ka teised suuremad indeksid uute rekorditeni.

Stoxx Europe 600 indeks jõudis kõrgeima tasemeni alates 2015. aasta detsembrist, volatiilsus on aga viimase kolme aasta madalaim.

WTI toornafta odavnes 1,5 protsenti, 53,50 dollarile barrelist. Brent odavnes 1,6 protsenti ning barrel maksab veidi alla 56 dollari. Kulla hind langes 0,5 protsenti, 1233 dollarile untsist.

Hetkel kuum