Liina Laks • 3 märts 2017

Tallink: Soome liinil rohkem reisijaid, vähem autosid

Tallinki laev Megastar  Foto: Talllink

Tallink Grupi veebruari aruandest selgub, et firma laevad vedasid 654 000 reisijat – 3,4 protsenti rohkem kui mullu veebruaris.

Võrreldes aastataguse ajaga on Eesti ja Põhjamaade vahel reisimine populaarsemaks muutunud: Tallinki kõige reisijamahukamal liinil Eesti ja Soome vahel sõitis 334 000 reisijat – 3,2 protsenti mullusest rohkem. Eesti-Rootsi vahel liikles 2,2% rohkem reisijaid kui möödunud aasta veebruaris – 72 600. Kõige rohkem kasvas võrreldes aastataguse ajaga Läti-Rootsi vaheline laevaliin: siin oli reisijaid 22,4% rohkem – kokku 45 000.

Eesti ja Soome kaubavedude maht oli veebruaris 16 500 ühikut, mis on 6,4 protsenti mullusest küünlakuust enam. Kaubavedude maht suurenes kõikidel Tallinki liinidel.

Sõiduautode transport suurenes veebruaris kõige enam Soome-Rootsi liinil: kasv võrreldes mullusega oli 7,3 protsenti ning ulatus 6900 autoni. Ka Läti-Rootsi liinil suurenes sõiduautode maht. Mõlemal Eesti liinil see aga langes, kusjuures kõige suurem kukkumine oli Eesti-Rootsi laevaliinil – 5,8 protsenti.

Hetkel kuum