Liina Laks • 10. märts 2017 kell 10:37

Volkswagen vaatab India poole

Tata Motors  Foto: EPA

Saksa autotootja uurib koostöövõimalusi India tootja Tata Motorisiga, kirjutavad Bloomberg ja finanzen.net.

Volkswagenist teatati, et kontsern on huvitatud pikaajalisest strateegilisest koostööst India autovalmistajaga ning järgnevatel kuudel otsitakse võimalusi teineteisele lähenemiseks.

Tata Motors on Euroopas tuntud kui Land Roveri ja Jaguari margi omanik.

India turg on oma suuruse ja kiire arengu tõttu paljudele firmadele silma jäänud. Samal ajal kirjutas Handelsblatt alles sel nädalal, et Indias on tõstnud pead natsionalismilaine, mis tähendab, et välismaistel kontsernidel on seal raske kanda kinnitada. Alles hiljuti protestisid indialased Pepsi ja Coca-Cola vastu põhjendusega, et nood kulutavad suuriigi nappe veeressursse. Protesti märgiks eemaldati karastusjoogid tuhandetest poodidest ning inimesi kutsuti üles kodumaiseid tooteid tarbima.

Volkswagen on ka varem püüdnud Aasia turule siseneda. Viimati lootis ta luua partnerluse 2015. aastal Suzukiga, kuid ettevõtted läksid omavahel tülli ning suutsid tüli lahendada vaid vahetult enne emissiooniskandaali avalikuks tulekut, mis edasise koostöö ära nullis.

Hetkel kuum