Liina Laks • 13. märts 2017 kell 9:36

Metallid veavad Londoni börsi

Hõbedast, kullast ja vasest erimündid.  Foto: EPA

Londoni turgu vedasid kaevanduskontsernid, samal ajal kui Euroopa on pilgud pööranud Hollandi valimisvõitlusele ja USAle, kus peaks sel nädalal selguma, mida keskpank intressimäärade tõstmisega ette võtab, kirjutab MarketWatch.

Londoni FTSE 100 indeks tõusis täna kella poole üheks Eesti aja järgi 0,12 protsenti, 7352 punktile. Londoni börsi tõusu vedasid eelkõige kaevandusettevõtete aktsiad, kuna kõikide oluliste metallide kerkis täna jõuliselt. Kuld tõusis vahepeal isegi 0,7 protsenti, 1209 dollarile. Vasel läks veelgi paremini ning tõus oli ligi 1,3 protsenti.

Saksamaa Dax tõusis 0,11 protsenti, kuid sellest ei piisanud 12000 punkti ületamiseks. Prantsuse börsiindeks CAC 40 tõusis 0,06 protsenti, kuid indeks jäi napilt 5000 punkti alla pidama. Stoxx 600 tõusis 0,09 protsenti.

Seevastu IBEX 35 langes pärast eelmise nädala pidevat tõusu lausa 0,26 protsenti.

Euroopa ootab praegu huviga sel nädalal toimuvaid Hollandi valimisi. Põnevust lisavad Euroopa Liidu pingelised suhted Türgiga, peale seda kui möödunud nädalal Holland Türgi ministrit vastu võtmast keeldus ning ka Taani uksed ministri ees kinni pani.

Hetkel kuum