Mait Kraun • 13 märts 2017

Päikeseenergia võidukäik USAs

Päikesepaneelid.  Foto: EPA

USA päikeseenergia turul läks eelmisel aastal väga hästi. Päikeseenergia mahud suurenesid 14 gigavati võrra, selgub uuest raportist.

GTM Researchi ja Solar Energy Industries Associationi poolt koostatud raportis kirjutatakse, et iga 36 minuti tagant suureneb päikeseenergia tootmisvõimsus ühe megavati võrra. „Installeeritud päikesepaneelide hulk peaks USAs järgmise viie aasta jooksul kolmekordistuma,“ kirjutati raportis.

„Päikeseenergia tööstuse jaoks oli 2016. aasta väga edukas,“ ütles Solar Industries Associationi tegevjuht Ross Hopper. „Hinnad on langenud kõigi aegade madalaima tasemeni, paneelide arv kasvab igas osariigis ning töötajate hulk tõuseb kiiresti.“

„Varem ei ole nõnda paljud inimesed päikeseenergiast kasu saanud,“ nentis ta. „Turg muutub, aga järgmise viie aasta üleüldine trend on ühesuunaline – üles.“

Raportis prognoositakse, et USAs installeeritakse 2017. aastal 13,2 gigavati ulatuses päikesepaneele. 2016. aastaga võrreldes oleks langus 10 protsenti, 2015. aastaga võrreldes oleks tegemist aga 75protsendilise tõusuga.

 

Hetkel kuum