Pille Ivask • 20. märts 2017 kell 20:12

Börs: finantssektor kukutas turge

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA börs sulgus täna veidi madalamal, mis tähendab, et juba kolmandat kauplemispäeva järjest teevad turud vähikäiku.

S&P 500 indeks kukkus 4,8 punkti ehk 0,2% võrra, 2373,45 punktile, kusjuures 11 peamisest sektorist 7 lõpetasid päeva punases. Enim langes finantssektor. Energiasektor oli kogu päeva jooksul üsna muutlik, kuna nafta hind on püsinud jätkuvalt volatiilne. Päeva lõpetas energiasektor väikeses miinuses.

Dow Jones sulgus 8,76 punkti ehk vähem kui 0,1% võrra miinuses ning sulgus 20 905,86 punktil. Parima tulemuse tegid Catepillar ja Nike, kes lõpetasid päeva vastavalt 2,7% ja 1,5% plussis. Suurimad langejad olid Home Depot ning Visa, mõlemad kukkusid 1,2% jagu.

Nasdaq Composite jõudis päeva jooksul küll kõrgeima päevasisese tasemeni, ent sulgus siiski 5915,12 punktil ehk püsis võrreldes reedega sisuliselt muutumatuna.

Valuutaturgudel oli üsna rahulik päev. Bloombergi dollariindeks langes 0,1% võrra, mis tähendas neljandat järjestikust langust. Euro tugevnes dollari vastu 0,1% võrra, 1,0743 dollarini. Briti nael nõrgenes dollari suhtes aga 0,3% võrra, 1,2355 dollarini.

Nafta hind langes täna, kuna Liibüa teatas, et on plaanimas naftatarneid taastada, samuti on USA naftatootjad jätkuvalt aktiivsed puurkaeve sisse lülitama, mis omakorda tekitab küsimuse, kui efektiivsed on OPECi ponnistused naftatootmist kärpida. Brenti toornaftabarrel maksab 51,62 dollarit. WTI toornaftabarrel aga 48,22 dollarit, kusjuures hind langes täna 1,2% jagu. Ühtlasi on WTI toornafta hind langenud sel kuul juba 11% võrra.

Kulla hind tõusis 0,2% võrra, 1226,14 dollarini untsist, mis ühtlasi märgib, et kulla hind on tõusnud neljandat päeva järjest. 

Hetkel kuum