Mait Kraun • 21. märts 2017 kell 13:45

Investorite optimism kriisieelsel tasemel

New Yorgi börs  Foto: EPA

Tuleb välja, et investorid on väga optimistlikud ning karuturgu (langev turg) kardavad vähesed, vahendab Business Insider.

Deutsche Banki peaökonomist Tosten Slok jagas hiljuti saadetud kirjas klientidega graafikut, kus oli näha, et investorite arvates on järgmise 12 kuu jooksul karuturu tõenäosus vaid 10 protsenti. Järgmise 6 kuu puhul on tõenäosus veelgi väiksem. Viimati olid investorid nii optimistlikud 2008. aastal.

„Vaatamata sellele, et nii Euroopas kui ka USAs on tõsine poliitiline ebakindlus, jätkavad aktsiaturud tõusu ning investorid ei pea langusriski suureks. 20protsendilise korrektsiooni (karuturg) risk on investorite hinnangul madalaimal tasemel alates 2008. aastast,“ kirjutas Slok.

Aktsiad hakkasid kiiresti tõusma novembris, mil USA presidendiks valiti Donald Trump. Uus president on lubanud regulatsioone ja makse vähendada ning valitsuse kulutusi tõsta. Tema poliitika peaks investorite hinnangul majanduskasvu kiirendama ning see on kajastunud ka aktsiahindades. Märtsi alguses ületas Dow Jonesi indeks 21 000 punkti taseme.

Tõsi, alati tuleb meeles pidada, et mineviku sündmusi ei saa üks ühele üle kanda tulevikku.

Hetkel kuum