Indrek Mäe • 23. märts 2017 kell 8:11

Mercedes tülitseb hiinlastega

Chery autod Shanghai näitusel.  Foto: Reuters/Scanpix

Hiina autotootja Chery kaebas Mercedes-Benzi patendiametisse, kuna viimane soovib oma elektriautod märgistada samamoodi nagu Chery.

Nimelt käib vaidlus selle üle, kas Mercedes Benz tohib oma Hiina turu jaoks toodetavatel elektriautodel kasutada lühendit „EQ“. Lühend on probleemne, sest sarnase tähekombinatsiooni „eQ“ on juba Chery kasutusse võtnud ning see on olnud nende kaheukseliste elektriautode tarbeks käibes kaks aastat, kirjutab Reuters.

Mercedes teatas eelmisel aastal, et kavatseb hakata tootma elektriautosid. Esimesed toodetakse küll saksa turu tarbeks, kuid hiljem plaanitakse oma tegevust laiendada ka Hiinasse. „Mercedese kaubamärk on meie omaga väga sarnane ning selle tulek meie turule kahjustaks oluliselt meie õigusi,“ ütles Chery pressiesindaja.

Patendivaidluse kaotus kahjustaks ka Mercedest märgatavalt, sest Hiina on nende jaoks võtmeturg. Nimelt on Hiinas elektriautode jaoks rohkem turgu kui ülejäänud maailmas kokku. Riik on elektriautodele ideaalne sihtturg, sest selle valitsus võitleb väga aktiivselt heitgaasireotusega ning soosib rohelist energiat.

Hetkel kuum